El Pujolet de Moja
Vilafranca del Penedès

Edats dels Metalls
    Prehistòric
    destruït en part
    Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
    Jordi Montlló Bolart

Durant els treballs d'excavació de 1992 s'actuà només en un camp. Es van localitzar 25 estructures: 17 sitges, una sitja d'enterrament, 1 estructura de combustió del neolític, 1 sitja del neolític antic epicardial, 1 sitja del neolític mitjà, 2 sitges de la Primera Edat del ferro i 2 estructures de funció i cronologia indeterminada.
    En els treballs de 1995 s'obrí definitivament tota la traça de la variant i es documentaren 23 estructures més: 8 sitges (algunes són estructures de combustió i una està reaprofitada com a enterrament infantil del neolític antic evolucionat, 4 enterraments individuals d'inhumació i una sitja del neolític mitjà, 2 fosses, 1 fons de cabana i 4 sitges de la primera edat del ferro i 3 estructures indeterminades.
    El jaciment no està destruït del tot ja que és molt probable que s'extengui pels camps del voltant. En aquest indret Giró localitzà l'abril de 1957 una destral polimentada. La primera destral es recuperà de la vinya del Miquelet i la segona de la vinya del Trifon, al costat. Ambdues estaven situades a uns 200 metres de distància del pont de Moja.

Excavació d'urgència realitzada l'any 1992, sota la direcció de Rosa Ma Senabre, Joan Macias i Natàlia Moragas.
    Excavació de l'any 2000, sota la direcció d'Anselmo Gutiérrez i Consuelo López, d'Arqueopec SL.

MESTRES, Josep (1997). "El Pujolet de Moja (Olèrdola, Alt Penedès). Ocupació d'un territori durant el neolític i la primera edat del ferro", dins Tribuna d'Arqueologia 1995-1996. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, pp. 121-148.