El Patronat
Gualba

Noucentisme
    Ajuntament de Gualba
    P. Barbado. OPC

Edifici de planta quadrada amb teulada partida a 4 aigües i amb diferents nivells.
    La façana principal té una porxada amb arcssuportats per petites columnes i sobre una plataforma a la que s'arriba per unes escales amb barana que dona a la porta principal. La barana és de pedra. Tota la porxada té motllures reseguint els arcs separant-la del pis superior, on hi ha un terrat amb una barana de ferro forjat, i A la façana posterior hi ha una altra porxada amb arcs.
    La finca està vallada per una tanca de maó encimentat amb cim de maó vist i barana de ferro forjat. La forma del conjunt és el de ciutat-jardí.

A l'IPA de la Generalitat de Catalunya apareix com a Residència Jesús Obrer

Casa també anomenada Can Prats, perquè l'home que la feu se'n deia de cognom, construïda a cavall del tombant de segle, al Passeig del Montseny. Es recorda la mestressa d'aquesta casa, la Teresa Prats Petit. Després hi estigueren molt de temps les monges de la "Congregació de les Serves del Sagrat Cor de Jesús" i més tard el Patronat.

Va ser utilitzada com a casa de colònies.