El Figueral
Campins

Camí de Can Pons, 2

Presenta deficiències estructurals.
    BCIL. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta en forma de "L" i tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc de mig punt adovellat, al voltant del qual s'hi distribueixen finestres d'arc pla arrebossat de forma aleatòria. Les obertures de la resta de façanes són de les mateixes característiques. La façana posterior es prolonga amb un cos formant un angle, on s'hi ha afegit un cobert amb teulada d'uralita. El revestiment dels murs és de restes d'arrebossat, entre el que s'oberva el parament de pedra irregular lligada amb argamassa.

La masia està documentada des de l'any 1656, quan formava part del mas Torrent. Al final d'aquest segle, Joan Riera va pagar el cens i va passar a ser-ne el propietari. Pocs anys després, la casa va ser comprada per Pau Pons i Renau. Els Renau en van mantenir la propietat fins a final del segle XIX, quan hi residien masovers. L'any 1923 la casa formava part de la propietat del Mas Rifer del Pertegàs. Almenys des de principi de segle hi resideixen els Bolart, que en són els masovers.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.