El Ciment
Campins

Es troba en estat ruïnós.
    BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Ajuntament de Campins. Plaça de la Vila, 6, 08472 Campins
    Marta Lloret Blackburn

Restes d'una construcció de planta rectangular. Entre la vegetació que la cobreix s'observen murs de maó de poca alçada i estructures metàl·liques. La coberta s'ha esfondrat.

A mitjans del segle XIX es va instal·lar una indústria cimentera a Campins, que és considerada la primera del país. Les instal·lacions incloïen la pedrera on s'extreia la pedra, dues cases per als treballadors i els forns on es produïa. En el cens de 1887 hi consta que hi vivien vuit persones. La casa era una construcció molt precària, que va quedar deshabitada a mitjans del segle XX. Segons els testimonis gràfics conservats, constava de planta baixa i pis i tenia la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.