Comartina
Campins

Camí de Cal Carlí, 5

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta rectangular i dues crugies. Està constituïda per dos cossos diferenciats, un de planta baixa i pis i l'altre de planta baixa, pel que formen una coberta a dues vessants desiguals. En una reforma moderna, s'ha ampliat en alçada el cos principal i el secundari, de manera que la teulada del segon s'ha anivellat amb l'antiga del primer. També s'ha construït un mur a la façana de llevant, contra el que ja existia. S'hi accedeix per un portal d'arc pla ceràmic, com ho són les tres finestres que l'envolten. Davant del cos secundari s'ha construït una vivenda moderna perpendicular a l'antiga, amb la que queda unida a través d'una terrassa. L'acabat exterior és de restes d'arrebossat, entre el que s'observa el parament de pedra irregular lligada amb argamassa. Les obres d'ampliació s'han fet totes amb maó vist.

La casa de Comartina apareix documentada per primer cop en els censos de 1887. En documents posteriors apareix nombrada indistintament com a Comamartina. Des d'aleshores, sempre ha pertangut a la mateixa família.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.