El Casetó
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Sant Mateu de Bages
    Emplaçament
    Ctra. BV-3003, prop del km. 11 camí direcció est uns 2,5 km. Poc abans de la Sala camí S-W uns 600 m
    560

41.81731
    1.72165
    393827
    4630282
    08229 - 140
    1774
    En ruïna. Ha perdut la coberta.
    Catàleg de masies (núm. 172)
    08229A002000080000MP
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès que es troba en estat de ruïna, situada al vessant sud de la serra de la Sala, força a prop de l'antiga masia de la Sala. Es tracta d'una casa de dimensions modestes, de planta quadrada i amb petits cobert adossats als laterals. Constava de planta baixa més una planta superior sota coberta. La teulada, a dues aigües, s'ha esfondrat. La façana principal, encarada a llevant, consta d'un senzill portal rematat amb una llinda de fusta i dues finestres emmarcades amb brancals de pedra. Els murs són fets amb blocs de pedra més o menys escairada. A l'interior, que es troba en estat ruïnós, encara són visibles les restes d'un forn de pa. Malgrat el seu estat, la casa ha conservat els volums i tipologia originàries, sense reformes modernes.

Inscripció a la llinda de fusta del portal: 1774

Segons la inscripció, es tracta d'una casa construïda l'any 1774, la qual s'ha conservat pràcticament sense reformes posteriors.