El camí de la Morella

Est del Parc Natural del Garraf

Sense data
    El camí de la Morella està ben senyalitzat.
    Departament de Medi Ambient i Habitatge. Av. Diagonal, 523-525. 08029-Barcelona.
    Laia Massansalvador Soler

Camí que puja fins el cim de la Morella, el punt més alt del massís del Garraf. Té 6'4 kilòmetres de distància i un desnivell de 128,6 Km. Transcorre per senders, pistes i carretera, entre un paisatge totalment càrstic. L'itinerari -senyalitzat com a GR 92- travessa una part de l'interior del Parc Natural del Garraf. Seguint la carretera de la Plana Novella fins al Pla de Querol, del camí surt un sender que condueix a Campgràs.

Durant el trajecte es podem desviar uns pocs metres per veure l'avenc Emili Sabaté i la dolina de Campgràs. El territori és eixut, amb sòls de roca permeable on sovintegen els avencs, els rasclers i les dolines, formacions típicament càrstiques. La vegetació és una màquia continua, configurant un paisatge d'un verd intens a l'hivern i d'un groc cremat a l'estiu.

BORREGO, Juan Carlos (2001). "El Garraf : 21 rutes de senderisme i bicicleta de muntanya, guia de turisme rural dels parcs del Garraf". Foix i Olèrdola. Les Roquetes del Garraf : Grup d'Investigadors de les Roquetes del Garraf.
    ORTEGA I ROIG, Juanjo (1998). "Redescobrir el massís : 3 itineraris per conèixer el Parc Natural del Garraf". S.l. : s.n. DL 1998, Sant Sadurní d'Anoia : Gràfiques Llopart.