Edifici Passeig Santa Calamanda nº 13
Calaf

Passeig Santa Calamanda nº13. 08280 Calaf
    Es troba al Passeig de Santa Calamanda.

Bo
    En els darrers anys ha estat restaurada. Es va pintar la façana i cobrir l'encoixinat de la planta baixa.
    6611125CG7261S
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

Està situat al Passeig de Santa Calamanda, i representa un dels edificis més singulars d'aquest carrer, si més no estèticament de caire modernista popular, ja que tots els contorns de les obertures, així com les parts exteriors, o divisions de plantes, es troben motllurats i pintats de groc. De petites dimensions, es troba envoltat d'edificis de construcció més recent, amb més pisos d'alçada. Al cos principal, cal sumar-hi un altre, de dimensions més petites, que té funció de magatzem, i terrassa a la part superior. Actualment, els baixos estan ocupats per una entitat bancària.
    Entre mitgeres, consta de planta baixa, planta de pis i golfes. Només és visible la façana principal, que es troba arrebossada i pintada. Coberta a dues vessants ( est-oest).
    Presenta diferents obertures a la planta baixa, essent la de l'esquerra de tot la que dóna accés a l'habitatge. Cal destacar-hi la porta de fusta, amb acabats de forja. La resta d'obertures han estat adaptades a les necessitats de l'entitat bancària, i es pot observar l'ús de grans vidrieres.
    A la planta de pis, hi podem observar tres balcons de petites dimensions, amb una senzilla barana de forja. Les entrades als balcons, estan contornejades i pintades.
    A la zona de golfes, cal destacar-hi tres obertures rectangulars, on la central es troba tapiada. Sobre la cornisa, la corona la façana un senzill frontó pla.