Edifici Carrer Sant Jaume nº 36 Calaf

Anoia
Carrer Sant Jaume nº 36. 08280 Calaf
Es troba al número 36 del carrer Sant Jaume, a l'inici del Centre Històric.
680

Coordenades:

41.73321
1.51232
376279
4621225
08031-2
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Eclecticisme
XIX-XX
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
6413117CG7261S
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

Edifici de grans dimensions ubicat al carrer Sant Jaume, on es troba perfectament integrat en la trama urbana, i en simetria amb els edificis adjacents. Presenta a la planta baixa un estil més auster on destaca però una portalada singular. Les plantes superiors tenen un estil que imita un edifici renaixentista del segle XVI. La façana està coberta amb encoixinats de falsa pedra o artificial a la planta baixa, i arrebossat a les plantes superiors, exceptuant les obertures.
Té un accés que dóna a un local comercial, i un altre que dóna a les plantes de pis. Aquest destaca per l' entaulament amb medalló central i dues volutes a banda i banda.
A la planta de pis, hi trobem un balcó que pràcticament ocupa tota la façana. Aquest destaca per una barana senzilla de forja. S'hi accedeix des de dues entrades amb brancals i llinda de pedra artificial amb un petit arc conopial a tall decoratiu.
A la següent planta, trobes dues finestres amb la mateixa tècnica constructiva que les anteriors, i ubicades en simetria amb les anteriors.
A la darrera planta trobem dues finestres geminades, una a cada costat. Remata la façana una cornisa inclinada.

La casa fou construïda per Eugeni Altisent ( gerent d'unes mines de carbó a Calaf). L'any 1958, s'hi va instal·lar la farmàcia Maria Vila Prat, que després va passar a mans de Maria Irene Martínez Olmos i actualment la farmacèutica és Meritxell Font Sabala i la trobem al Passeig Santa Calamanda. En els baixos del local, actualment no hi ha cap negoci.

Riu, Ariadna. Treballs de seguiment historiogràfic del municipi de Calaf (sense publicar).