Edifici carrer Major, 24
Sant Martí de Tous

Carrer Major, 24. Nucli urbà.

Núria Cabañas

Edifici situat entre mitgeres al nucli antic de Sant Martí de Tous, al carrer Major, 24 amb coberta és a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa i tres pisos. La façana principal, orientada a migdia, està arrebossada i pintada de tonalitats marronoses i es composa de quatre eixos ben definits. La planta baixa s'hi obra el portal principal d'accés d'arc de mig punt emmarcada per un arrebossat que imita carreus de pedra i a la part central hi ha l'any 1928 i les inicials J C. A cada banda del portal hi ha dues entrades de garatge. El primer pis s'hi obra una balconada amb volada amb una motllura decorada imitant la pedra amb una barana de ferro i tres obertures de planta rectangular que hi donen accés. El segon pis s'hi obren tres balcons amb volada amb una motllura decorada imitant la pedra. Les finestres del primer i segon pis la part superior està decorada amb motius florals realitzats amb el propi arrebossat.
    El tercer pis correspon a una galeria formada per tres grans finestrals separats entre si per pilastres. Sota els finestrals hi ha una motllura decorada amb motius geomètrics.
    Les cantonades de l'edifici imiten els carreus de pedra ben escairats col·locats a mode de pilastra.