Edifici carrer Major, 47
Sant Martí de Tous

Carrer Major, 47. Nucli urbà.

Façana molt deteriorada
    Núria Cabañas

Edifici situat entre mitgeres al nucli antic de Sant Martí de Tous, al carrer Major, 47 amb coberta és a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa i dos pisos. La façana principal, està arrebossada i en un extrem de la planta baixa s'hi distingeix l'antiga pintura de la façana de tonalitat vermellosa que imitava una paret de carreus de pedra.
    La planta baixa s'hi obren tres portes, la situada més a l'esquerra correspon a una entrada de garatge. Sobre la porta central hi ha una placa de guix amb les inicials C.V. i l'ant 1888. El primer pis s'hi obra una balconada amb volada amb les cantonades arrodonides amb una triple motllura i barana de ferro i tres obertures de planta rectangular que hi donen accés amb porticons de fusta. Sobre l'obertura central s'hi distingeix una placa de ferro molt desgastada i il·legible. El segon pis s'hi obren tres finestrals de planta rectangular amb barana de ferro. Tots els finestrals estan emmarcats per un marc rectangular realitzat amb el propi arrebossat de la façana. Sota la cornisa hi ha catorze mènsules escalonades agrupades amb grups de dos.
    Les cantonades de l'edifici imiten els carreus de pedra ben escairats col·locats a mode de pilastra.