Edifici carrer Major, 5
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Carrer Major, 5. Nucli urbà.
  449

  Coordenades:

  41.56098
  1.52359
  376889
  4602087
  Número de fitxa
  08226 - 219
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  7022625CG7072S0001XA
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Edifici situat entre mitgeres al nucli antic de Sant Martí de Tous, concretament al carrer major, 5 amb coberta és a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa i dos pisos.
  A la planta baixa s'hi obren dos portals d'arc rebaixat, un d'ells de dimensions més reduïdes amb porta amb vidriera. Segons el cadastre, el portal més gran era l'accés a una zona de magatzems. Ambdós estan emmarcats per maons col·locats a mode de sardinell. En el primer pis hi ha una balconada amb volada amb doble motllura i una barana de ferro forjat amb una obertura d'arc rebaixat que hi dona accés amb la finestra amb vidriera de tons verds i taronges. El segon pis s'hi obren tres finestres d'arc de mig punt, de les quals les dues laterals estan tapiades. Sota la cornisa hi ha tres gelosies de forma quadrada amb decoració geomètrica situades al damunt d'una motllura de pedra.
  La façana mostra dos tipus de parament, el de la planta baixa de maons i el del primer i segon pis que imiten carreus de pedra ben escairats i col·locats amb filades regulars.