Edifici carrer Major, 5
Sant Martí de Tous

Carrer Major, 5. Nucli urbà.

Núria Cabañas

Edifici situat entre mitgeres al nucli antic de Sant Martí de Tous, concretament al carrer major, 5 amb coberta és a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa i dos pisos.
    A la planta baixa s'hi obren dos portals d'arc rebaixat, un d'ells de dimensions més reduïdes amb porta amb vidriera. Segons el cadastre, el portal més gran era l'accés a una zona de magatzems. Ambdós estan emmarcats per maons col·locats a mode de sardinell. En el primer pis hi ha una balconada amb volada amb doble motllura i una barana de ferro forjat amb una obertura d'arc rebaixat que hi dona accés amb la finestra amb vidriera de tons verds i taronges. El segon pis s'hi obren tres finestres d'arc de mig punt, de les quals les dues laterals estan tapiades. Sota la cornisa hi ha tres gelosies de forma quadrada amb decoració geomètrica situades al damunt d'una motllura de pedra.
    La façana mostra dos tipus de parament, el de la planta baixa de maons i el del primer i segon pis que imiten carreus de pedra ben escairats i col·locats amb filades regulars.