Dues cases aparellades (Família Costa)
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carrer de Torras i Bages, 28-30

  Coordenades:

  41.38077
  2.04724
  420334
  4581465
  Número de fitxa
  08211-46
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Any
  1910
  Desconegut
  Estat de conservació
  Bo
  Tot i tenir un correcte estat de conservació a nivell estructural, el conjunt està mancat d'un cert manteniment.
  Protecció
  Legal
  BCIL 19/10/1988
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  19179
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Diversos propietaris
  Autor de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Les dues cases aparellades de la família Costa són obra de 1910, i es desconeix el seu autor.
  Tot i acollir dos habitatges, es tracta d'una única construcció de mitjanes dimensions, de planta rectangular amb planta baixa i pis. Presenten una façana unitària que acull, al centre, els dos accessos principals amb un portal més estret al mig. Cada porta està coronada per una imposta que sobresurt lleugerament respecte de la superfície de la façana. Té forma d'arc apuntat. A més, el conjunt de les tres portes queden emmarcades per una altra imposta en arc de mig punt.
  A cada extrem de la façana hi ha una finestra balconera de forma rectangular amb barana de ferro forjat i decoració de volutes a la part superior. Tot el conjunt de finestres i portes d'aquesta façana està alhora emmarcat per impostes amb forma d'arcs més altes que les anteriorment descrites.
  Al cos superior, quatre obertures es disposen al voltant d'un eix de simetria, essent les dues interiors portes d'accés a sengles balcons amb barana de línies arrodonides en ferro forjat i plataforma rectangular.
  Aquestes quatre obertures estan coronades per crestes en forma d'arc de reminiscència ogival que acaben en volutes que reposen sobre la zona dels llindes i presenten al mig un espirall romboïdal sota una motllura arquejada.
  L'edifici es corona amb barana de ferro forjat.
  Els apunts neomedievals i gòtics que hi trobem són l'enllaç d'aquest edifici amb el corrent modernista.

  Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu. La data de l'obra constava al centre de l'extrem superior de la façana, detall actualment desaparegut.

  Les cases van ser projectades al 1910, data que figurava a la façana de l'edifici i que avui dia ha desaparegut.

  - RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAMMARTÍ I ROSET, Carme (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2002. 365 p.
  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 2005. 202 p.