Banc a la via pública
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Germans Carreras
  Emplaçament
  Al carrer Germans Carreras dins l'illa de cases del passatge Fargas, mirant a la via del tren.

  Coordenades:

  41.38385
  2.04732
  420344
  4581807
  Número de fitxa
  08211-47
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Desconegut
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  IPA
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  19102
  Accés
  Fàcil
  Ornamental
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 0216901DF2801E
  Autor de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Banc situat a la via pública, construït a la part exterior del mur que delimita el jardí d'una de les cases del passatge Fargas. Està fet en ciment folrat de trencadís de ceràmica vidriada de trossos irregulars. Es constitueix de seient, respatller i braços. A la part central del respatller hi ha una papallona gran feta a base de trencadís, amb el cos blau i ales de colors ocre, marró, negre i blau. La resta del respatller presenta trencadís de ceràmica de color blanc. Al plànol horitzontal del seient es distribueixen tres peces de ceràmica de forma circular en la que es representa un àliga en color verd sobre fons groc. Les peces estan envoltades de ratjos fets a base de fragments de ceràmica de color blau. D'aquestes tres peces, la central coincideix en posició amb la papallona del respatller. La resta del plànol horitzontal del seient també està coberta de trencadís de ceràmica de color blanc, mentre que el plànol vertical és de ciment vist, si més no avui dia. Tot i que estan molt deteriorats, encara és possible apreciar que els braços del seient estan fets de figures de ceràmica vidriada que representen animals fantàstics.

  L'Inventari de Patrimoni de la Generalitat situa aquest banc al carrer Constitució, sense especificar número. La realització d'aquest mapa del patrimoni de Sant Feliu de Llobregat ha permés comprovar que en realitat està ubicat al carrer Germans Carreras dins de l'illa de cases del passatge Fargas.

  Banc modernista, segurament de principis del segle XX. Inicialment estava situat dintre del jardí de Can Fargas, mentre que avui dia es troba a la banda del carrer Germans Carreras i adossat al mur que delimita la propietat que hi ha a la part posterior.

  -FERRER, Jordi: Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic, 1887-1965. Col·lecció l'Abans, Efadós Editorial, el Papiol, 2001, 650 p.