Dovella de casa del carrer Nou
Capellades

Carrer Nou, 22
    Carrer transversal de llevant a ponent, que uneix els carrers Major i Sant Francesc

Juan Garcia Targa

Dovella de pedra, recol·locada, situada a sobre la porta actual de la casa, desplaçada cap a un costat. És una orla en relleu amb una creu superior, un cap d'angelet al centre i la data "1756", a la part inferior.

La data que figura a la dovella es significativa pel que fa al moment de construcció del carrer i del lligam d'aquest amb altres del centre de la vila.

La dovella presenta la data 1756. Si aquesta era la seva localització original, confirmaria la urbanització d'aquest carrer a les dècades centrals del segle XVIII. El carrer Nou, situat a l'antiga partida del Mas de la Mosca o "Camp de l'Era", es va estructurar durant el segle XVIII.

MUSET PONS, Assumpta. En premsa. "Capellades (època moderna) (segles XVI-XVIII): de la marginalitat al desenvolupament", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES