Dolmen de Camprodon (jaciment)
Santa Maria de Merlès

Edats dels Metalls
    -XIX/-VII
    El domen fou parcialment destruït per construir un camí de carro.
    Sí, CC.AA. 6492
    Jordi Compte i Marta Homs

El dolmen de Camprodon es trobava situat uns 300 metres a llevant de l'església de Sant Pau de Pinós.
    Es tracta d'un lloc d'enterrament d'inhumació col·lectiu o dolmen que estava format per un tarter o túmul de 6 metres de diàmetre que cobria un sepulcre que fou parcialment destruït per construir un camí de carro. La cambra estava delimitada amb dues lloses, una de 1'40 metres de llarg per 0'60 metres d'alt i 0'18 metres de gruix i una altra de perpendicular de 1'98 metres de llarg, 0'60 metres d'ampla i 0'14 metres de gruix. Entre els fragments ceràmics recuperats es poden reconstruir dos vasos llisos fets a mà. Les restes antropològiques consisteixen en dos cranis, quatre maxil·lars inferiors i alguns ossos llargs.

Les restes ceràmiques es conserven al Museu Comarcal i Diocesà de Solsona.
    La segona imatge ha estat extreta del llibre "El Berguedà de la Prehistòria a l'Antiguitat".

El jaciment fou excavat per Mn. Isidre Grifell, per encàrrec de Mn. Serra Vilaró.

CASTANY, Josep et altri (1990). El Berguedà de la Prehistòria a l'Antiguitat. Àmbit de recerques del Berguedà.
    Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Santa Maria de Merlès. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, revisat el març de 2007.