Dipòsit d'aigua
El Papiol

BPU. F78-Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
    Estructural
    Agència Catalana de l'Aigua, Carrer de Provença, 204, 08036 Barcelona
    Juana Maria Huélamo Gabaldón

Dipòsit circular de formigó per a emmagatzemar l'aigua que abasteix al municipi. L'obra, de formigó vist, és un gran cilindre amb coberta en forma de cúpula rebaixada. Es troba en un terreny tancat i rodejat d'algunes edificacions auxiliars per a controlar la qualitat i el fluxe del líquid.

L'any 1947 es va construir al marge dret del torrent de Batzacs, un pou que donaria servei al nucli de la població, emmagatzemant les aigües en uns dipòsits (Faura Arís, 1996: 46). També es va construir una col·lectora i un dipòsit regulador amb cabuda per a 1.000 litres.
    Al final del torrent en l'indret conegut com els Quatre Bagants, hi havia una roda de molí de grans dimensions, que agafava l'aigua del canal de la Infanta i la distribuïa pels recs. Aquesta roda va ser posteriorment substituïda per un motor.