Custòdia
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Basília Santa Maria d'Igualada. Carrer Santa Maria,9
  449

  Coordenades:

  41.56093
  1.52327
  376862
  4602082
  Número de fitxa
  08226 - 2
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Objecte
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIN
  National Monument Record
  Educació
  BCIN. Decret 474/1962
  Accés
  Fàcil
  Religiós
  Titularitat
  Privada accessible
  Accés públic. Prop. Privada. Museu Episcopal de Vic
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Custòdia de metall platejat de base oval, alta peanya i tor lobulat. La superfície de la base és llisa amb un aplic de llautó de l'anyell sobre el llibre dels set segells. El peu és balustrat, amb nus motllurat i acabat amb una làmina d'espigues de blat i pàmpols que cobreixen el punt d'unió entre el peu i la custòdia. El sol està format per multiples raigs ue envolten el vericle circular. Envoltant també el vericle i aplicat sobre els raigs trobem un cercle de núvols amb parells de querubins.

  Procedent de la Parroquia de Sant Crstòfol del Fillol i en dipòsit al Museu Episcopal de Vic i cedit a la Basílica de Santa Maria Igualada. Cronologia: 1880-1900

  La peça fou donada per la població de Sant Cristòfol de Fiol a la dècada de 1970 al Bisbat de Vic perquè no les podien custodiar. L'any 1996 el Bisbat de Vic va crear el projecte "Accuro" amb la finalitat de catalogar i donar accés al públic del patrimoni cultural parroquial. Arran d'aquesta idea, l'any 2008 es va inaugurar l'exposició permanent "Fulgentia" a parròquia de Santa Maria d'Igualada amb la finalitat de divulgar l'art religiós de les comarques de l'Anoia i la Segarra. Aquesta exposició acull una setantena de peces provinents de 16 parròquies i també custòdia altres peces no exposades a la zona de magatzem.

  Extret del catàleg de la base de dades del Museu Episcopal de Vic.