Cups al turó de can Morera
Òdena

Can Morera
    A 600 metres de can Morera

Amb la teulada molt deteriorada i abandonats per manca d'ús.
    Josep-Vicenç Mestre i Casanova

Dos recintes dedicats a cups i els seus corresponents cellers situats en un turó proper a can Morera. Un dels cossos dels cups disposa de tres àmbits amb entrada independent i el cos del celler també disposa de tres portalades d'accés.
    Alguns autors han atribuït les instal·lacions a habitatge-safareig tot i que únicament es tracta d'un reaprofitament d'algun dels cups com a dipòsit i/o cisterna d'aigua.

Curiosament el recinte es troba separat de la casa pairal molt propera. Molt probablement es va construir ja no per rendibilitzar esforços i no haver de traslladar el raïm als cups del mas, sinó per seguir criteris constructius. Era més fàcil construir nous cups separats de la masia que ampliar els ja existents.