Creu missionera de Correà
Montmajor

Correà
    Dalt un turo al sud de l'església de Sant Martí de Correà

Bisbat de Solsona. Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
    Cortés Elía, Mª del Agua

Creu de ciment que es troba situada sobre una columna de ciment. La columna té una base trocopitamidal i el capitell amb vuit cares. Al centre de la columna hi ha un eixamplament amb quatre cares i a cada cara una inscripció: SANTA MISSIÓ / ANY SANT / CORREÀ / MNMLI (1951). Es troba ubicada dalt d'un petit turó al sud de l'església de Sant Martí, al mateix lloc on es trobava el Castell de Correà.

Les creus de terme es posaven a l'entrada d'algunes poblacions, monestirs o als camís marcant el terme jurisdiccional d'un poble, o en una cruïlla de camins, i generalment a prop d'una església. Aquesta creu de terme de Correà indicaria el lloc on es situava el nucli del municipi, al costat de l'església parroquial. Aquesta és una creu que va ser aixecada en els anys de la posguerra, en record de les missions, i per tant és una mostra de la pietat popular.

CASELLAS, I.; SANTANDREU, D. (1997). Creus del Berguedà. Amics del Romànic del Berguedà. Berga.