Creu del cementiri de Cercs
Cercs

Afores de nucli de Cercs. C/ Camí de Sant Jordi, s/n. 08698 Cercs

Ajuntament de Cercs. Ctra. de Ribes, 20. 08698 Cercs
    Sara Simon Vilardaga

Creu llatina més aviat petita, de ferro, formada per dues tiges planes de ferro que en els tres extrems, a la part superior i en els braços laterals finalitza en expansió trapezoïdal. En el punt d'unió o creuament de les dues tiges que conformen la creu està ornat amb una forma geomètrica simple a manera de rombe.
    La creu està clavada damunt un monòlit, corresponen a un prisma rectangular, amb les cares visibles polides; aquest es troba sobre una base de construcció contemporània formant un rectangle que té funció de jardinera, amb bancs a costat i costat.

El cementiri es troba situat a la sortida del poble en direcció Sant Jordi. Compta amb un mur perimetral, amb accés a l'extrem de ponent, a través d'una porta de reixa metàl·lica. A l'interior hi ha diverses construccions que acullen els nínxols, adossats als murs perimetrals nord i oest, i una construcció aïllada a la part central. En aquesta construcció hi ha un plafó ceràmic en el que hi ha representada una Santa Bàrbara, que presideix l'entrada a l'interior del cementiri. Es tracta d'un plafó de construcció força recent. La creu es troba instal·lada a la part central.