Creu de Sant Cugat del Racó
Navàs

Sector central del terme municipal. Parròquia de Sant Cugat del Racó.
    A Navàs prendre pista forestal asfaltada en direcció a Sant Cugat del Racó, uns 6 km.

BCIL
    Fitxa de conjunt del nucli de Sant Cugat del Racó. Pla Especial Urbanístic de Protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages), 2018, amb el núm. 05(37).CA. Núm. registre BCIL: 13927-I Publicació DOGC: 29/04/2019
    08140A008000120000IJ
    Jordi Piñero Subirana

Creu de terme o monumental emplaçada vora l’església de Sant Cugat del Racó; concretament, a l’esplanada que s’estén a l’oest de l’església i abans del cementiri. Consta d’un pedestal de pedra de planta circular i, al damunt, una creu de ferro alta i prima. No té cap altra decoració que una creu en aspa de ferro treballat col·locada a la intersecció de la creu principal.

No coneixem notícies antigues d’aquesta creu. Per la seva tipologia tan sols podem dir que el pedestal podria tenir una certa antiguitat, però la creu de ferro sembla moderna, posterior a la Guerra Civil.