Creu de pedró de Santa Magdalena de Fígols
Montmajor

Es troba al costat de l'església de Santa Magdalena de F'igols

Neoclàssic
    Bisbat de Solsona. Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
    Cortés Elía, Mª del Agua

Formada per una estructura de pedra a la part inferior de forma cilíndrica que sembla un corró agrícola aprofitat, i la creu de ferro encastada a la part superior. La creu té els braços de la mateixa mida i de forma triangular, es troben encastats en un cercle central, i entre mig de cada braç hi surt del centre un raig format per un senzill pal de ferro. Es troba en molt bon estat ja que va ser restaurada en el mateix moment que l'església, després de l'incendi forestal de l'any 1994.

El dilluns de Pasqua es fa la benedicció del terme, després de la celebració d'una missa, i es demana protecció de les collites. La creu és un signe ornamental i religiós utilitzat com a símbol del cristianisme. Les creus de pedró són aquelles que es posàven davant de les esglésies o capelles i des d'elles, entre la Santa Creu de maig i la de setembre, per Sant Isidre, es beneïa el terme i es resava per tal de demanar a Déu la protecció de les collites.

CASELLAS, I.; SANTANDREU, D. (1997). Creus del Berguedà. Amics del Romànic del Berguedà. Berga.