Creu de la Santa Missió de Castelladral
Navàs

Carretera de Súria a Viver i Serrateix (B-423), al km. 9,4.

Parcialment conservada, només el basament
    Jordi Piñero Subirana

Basament d’una creu de la Santa Missió emplaçada vora la carretera de Castelladral, uns 250 m al nord-est d’aquest nucli de població. El basament és format per tres blocs de pedra de planta quadrada, esglaonats. La creu no s’ha conservat. En una de les cares hi podem llegir la següent inscripció: “RECORD DE LA SANTA MISSIÓ < 11 22 > MCMLI”.

Durant les dècades de 1940 i 1950 les santes missions van tenir una revifada important i es van fer creus d'aquestes característiques a moltes poblacions. Les santes missions eren una sèrie continuada de prèdiques i altres exercicis pietosos fets en una localitat sota la direcció d'uns sacerdots anomenats missioners. Segons la inscripció de la creu, aquesta es va posar el 22 de novembre de 1951.