Creu de la Santa Missió
Granollers

Avinguda de l'Estació del Nord (vora l'església de la Mare de Déu de Fàtima)
    Al sector oest del nucli urbà de Granollers

Ajuntament de Granollers
    Jordi Piñero Subirana

Creu de la Santa Missió emplaçada en una zona enjardinada vora l’església de la Mare de Déu de Fàtima. Consta d’un pedestal de pedra granítica de forma cúbica que al seu damunt té encastada la creu, de ferro. Al pedestal hi ha dues inscripcions: “Santa Misión. 1941” i “Sit nomen Domini benedictum” (beneït sigui el nom dels Senyor”.

Durant les dècades de 1940 i 1950 les santes missions van tenir una revifada important i es van fer creus d'aquestes característiques a moltes poblacions. Les santes missions eren una sèrie continuada de prèdiques i altres exercicis pietosos fets en una localitat sota la direcció d'uns sacerdots anomenats missioners. Segons la inscripció de la creu, aquesta es va fer l’any 1941.