La finestra
Granollers

Sector sud del nucli urbà de Granollers

XXI
    Mercè Iglesias
    Ajuntament de Granollers
    Jordi Piñero Subirana

Escultura de ferro i bronze soldat situada en una zona enjardinada a la plaça de can Bassa, obra de l’artista Mercè Iglesias. Simbolitza una finestra, situada enmig de l’espai verd, que vol representar la projecció d’una de les finestres dels edificis de l’entorn. Amb aquesta obra Mercè Iglesias volia deixar patent la seva estima al barri de Can Bassa, amb el qual hi té una vinculació especial.

Mercè Iglesias va fer la seva primera exposició individual l’any 1998 al Centre Cívic Can Bassa, dins del projecte Incívics, de suport a l’art jove. En paraules de l’autora: “Les finestres em suggereixen l’entrada al món de la ciutat, on veus la gent que va amunt i avall, al seu aire, i sents les finestres dels carrers que et miren”.