Cova de les Agulles
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Prop de la Urbanització de Ca n'Armengol-2a fase, sobre el torrent de Planes

  Coordenades:

  41.41811
  1.8914
  407356
  4585766
  Número de fitxa
  08072-127
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Prehistòric
  Neolític
  Edats dels Metalls
  Estat de conservació
  Dolent
  Parcialment enfonsada
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 96
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: CC.AA. I00453
  Accés
  Difícil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 014A00006
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Cavitat càrstica que forma una cambra funerària de reduïdes dimensions. L'excavació arqueològica de l'interior de la cova va posar al descobert un espai amb evidències d'un ús antròpic reiteratiu durant la prehistòria, probablement com a espai d'activitat funerària. També ha permès recuperar diversos nivells arqueològics en els quals s'han trobat nombrosos fragments ossis pertanyents a cinc individus humans, així com un útil lític tallat en sílex i dues denes circulars de caràcter funerari.

  Fotografies facilitades per l'Ajuntament de Corbera de Llobregat i SpeleoCorb.

  Les troballes de restes òssies han estat realitzades a l'agost de 2004 per membres de la Secció d'Espeleologia del SAC de Corbera de Llobregat, els quals van notificar-lo al Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya. Al setembre de 2004, s'hi va realitzar una inspecció a càrrec de l'arqueòleg territorial de la zona; entre finals de setembre i principis d'octubre de 2004 s'hi va portar a terme una intervenció arqueològica d'urgència.

  SERVEI DE PATRIMONI ARQUEOLÒGIC (2005). Inventari del patrimoni arqueològic de Catalunya. Carta arqueològica. Corbera de Llobregat (Baix Llobregat). Barcelona: Generalitat de Catalunya.