Costa del Tous
Òdena

Desconegut

No està identificat el lloc de la troballa
    Ajuntament d'Òdena
    Lluís Pedraza i Jordana

Aparició d'alguns bocins dispersos de ceràmica romana en superfície i d'una vora corresponent a la forma Hayes 50B, amb l'engalba molt perduda, i amb un arc cronològic que abasta sobretot la primera meitat del segle V.

Sense referències. A parer de l'equip redactor de l'Inventari, aquesta troballa esporàdica sense vinculació a cap estructura documentada i en un context geogràfic desconegut, podria relacionar-se amb el jaciment n. 12200 de l'IPAPC (Al sud de Cal Tous), on apareixen en superfície alguns fragments de ceràmica comuna romana i un bocí indeterminat de Terra Sigil·lada, que bé podria correspondre al exemplar que estudia Ramon Jàrrega.

JÀRREGA I DOMÍNGUEZ, Ramon (1991): "La comarca de l'Anoia a l'època tardo-romana. Un estat de la qüestió". Estrat revista d'arqueologia, prehistòria i història antiga, núm. 4. Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, Igualada, p. 61-82.
    JÀRREGA DOMÍNGUEZ, Ramon (1992). Poblamiento y economía en la costa este de la Tarraconense en época tardorromana (siglos IV-VI), vol.II. Tesi doctoral, Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).