Corró de Veciana
Veciana

A la plaça de la capella de Sant Miquel

Ajuntament de Veciana (Pl. de Ramon Servitje - 08289- Veciana).
    Jordi Montlló Bolart

Antic corró de pedra massissa de forma cilíndrica travessat per una barra de ferro. S'ha reaprofitat com element ornamental en la zona enjardinada que envolta la capella de Sant Miquel de Veciana. Es troba semi enterrat a l'esbiaix, de manera que sobresurt un dels dos extrems, on es pot veure l'eix de ferro que servia per encaixar-lo.
    L'espai està enjardinat amb arbustos i plantes adaptades al clima mediterrani. Per evitar la invasió d'herbes s'ha col·locat una malla de protecció que quedarà completament coberta de vegetació quan les plantes creixin.

Els corrons són estris agrícoles que s'utilitzen per aplanar un camp després de ser llaurat. Aquesta acció permet que la llavor sembrada entri en contacte amb la terra i facilita la germinació. També té la propietat de mantenir humida la capa superficial de la terra i s'estalvia aigua.