Corró de Sant Pere del Vim
Veciana

Plaça de mossèn Esteve Prat

Ajuntament de Veciana (Pl. de Ramon Servitje - 08289- Veciana).
    Jordi Montlló Bolart

Antic corró de pedra massissa de forma cilíndrica travessat per una barra de ferro. S'ha re aprofitat com element ornamental en la zona enjardinada de la plaça de Sant Pere del Vim dedicada a Mossèn Esteve Prat. Es troba semi enterrat, de manera que es poden veure els dos extrems. S'ha enjardinat aquest espai amb un parterre protegit per pedruscall volcànic de mida petita on s'hi ha plantat rosers, lavandes i tuies rastreres.

Els corrons són estris agrícoles que s'utilitzen per aplanar un camp després de ser llaurat. Aquesta acció permet que la llavor sembrada entri en contacte amb la terra i facilita la germinació. També té la propietat de mantenir humida la capa superficial de la terra i s'estalvia aigua.