Corral de l'Abril
Campins

XIX-.XX
    La coberta es troba en mal estat i l'estructura presenta deficiències estructurals.
    BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Corral d'un sol cos de planta rectangular. Consta d'un nivell d'alçat i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. En un extrem de la façana hi ha el portal amb llinda de fusta i brancals de pedra treballada. A l'altre extrem de la façana s'obre una finestra d'arc pla arrebossat, que es troba tapiada. El parament dels murs és de tàpia i pedra. Una de les parets laterals està enderrocada. La construcció es troba envoltada de vegetació.

El corral de l'Abril formava part de la masia de Ca l'Abril. Era utilitzat com a aixopluc del pastor i del bestiar, tot i que de forma esporàdica hi dormien mendicants. Segons explica Joan López al seu llibre, en un costat de la porta hi ha gravada la data 13 de gener de 1940, que no es correspon amb la data de construcció del corral. Fa uns anys hi guardaven el ramat els pastors anomenats Sibèria de Rússia i en Pere de la Bata.