Copó de la parròquia de Santa Magdalena de l'Espelt
Òdena

Basílica de Santa Maria d'Igualada
    Exposició Fulgentia d'art religiós a la basílica de Santa Maria d'Igualada

Bisbat de Vic. Santa Maria, 2 - Vic
    Lluís Pedraza i Jordana

Copó de fosa, cisellat, punxonat i sobredaurat de petites dimensions. Té una base circular, amb una estreta peanya llisa. Sobre la base hi ha una sanefa vegetal. El peu és balustrat i llis. El vas del copó presenta una decoració a base de tornapuntes perlades entre motius foliacis. La tapa, motllurada, repeteix la decoració de la base i està rematada per una creu d'extrems trilobulats. Les seves mides són: 12,5 cm d'alçada, 5,8 cm d'amplada i 5,8 cm de gruix. El copó de la parròquia de Santa Magdalena de l'Espelt consta a l'Inventari General dels Béns Artístics del Bisbat de Vic amb el número BdV 0003028.00

El 1996 el bisbat de Vic per tal de garantir la correcta identificació, catalogació i guarda del patrimoni artístic, amb la finalitat de donar seguretat, conservació i difusió de l'art religiós de les petites parròquies, moltes vegades desateses (sense rector resident) i per tant vulnerables (edificis sense vigilància), endegà el projecte Accuro per tal d'aplegar aquest valuós patrimoni històrico-religiós a la seu dels arxiprestats. Fulgentia és el nom de la instal·lació permanent d'art religiós que, en aplicació del projecte Accuro a l'arxiprestat de l'Anoia-Segarra, es va crear a l'església parroquial de Santa Maria d'Igualada, i que va ser inaugurada el dia 1 d'agost de 2008 pel Bisbe de Vic, Romà Casanova. La parròquia de Santa Magdalena de l'Espelt va dipositar aquesta copó juntament amb una custòdia.

Documents d'ingrés i fitxes del projecte ACCURO. Bisbat de Vic, Patrimoni Cultural. Igualada