Cooperativa de consum de la Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló

Monument
    BCIN 1876-CH-EN
    Consorci de la Colònia Güell
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Edifici de planta rectangular amb un petit pati interior, que ocupa la cantonada sud-oest d'una illa de cases, perfilada pels carrers Claudi Güell i Mossèn Frederic Martí. Consta de planta baixa, primer pis i unes golfes simulades. El sòcol, les cantonades i els marcs de les obertures són de maó vist, mentre que la resta de la façana està arrebossada. A la planta baixa s'hi obren un seguit de portes entre les quals s'intercalen finestres geminades. Al primer pis, sobre aquestes finestres geminades arrenquen uns balcons (també en maó vist) a mode de barbacana, entre els quals s'intercalen grans finestrals, tot guardant harmonia amb les obertures dels baixos. Totes les obertures de l'edifici estan resoltes amb arcs rectilinis i, en alguns casos presenten baranes o enreixats de forja. Com a colofó de l'edifici hi ha un ampli ràfec de maó vist que traça una sanefa, sobre el qual descansa la teulada de teula àrab. Estilísticament, l'edifici es pot adscriure a l'historicisme.

Inaugurada el 1900, la Cooperativa era un dels centres de referència de la colònia fabril des d'un punt de vista operatiu i social. Aquesta rellevància es va voler ressaltar donant a l'edifici una superfície notable u una estètica cuidada. A la dècada de 1980 l'equipament mantenia en certa manera la seva activitat original, com a magatzem i comerç d'alimentació (arrendat a particulars) a la planta baixa, mentre que el primer pis funcionava com a local social. Actualment, l'espai és el centre d'acollida de visitants i centre d'interpretació de la Colònia Güell, i disposa d'espais d'exhibició d'una col·lecció pròpia.