Antics cellers de la Cooperativa de la Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló

  Baix Llobregat
  Carrer de Claudi Güell, 9-15
  Emplaçament
  Colònia Güell
  21

  Coordenades:

  41.36258
  2.02724
  418639
  4579465
  Número de fitxa
  08244 - 62
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Historicista
  Segle
  XX
  Any
  1920
  Estat de conservació
  Bo
  La planta baixa fou remodelada l'any 2008.
  Protecció
  Legal
  BCIN
  National Monument Record
  Monument
  BCIN 1876-CH-EN
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
  Autoria de la fitxa
  Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

  Edifici de planta rectangular amb planta baixa i primer pis. La planta baixa manté l'alineació de façanes del carrer, l'aparell constructiu està arrebossat i hi ha un total de 6 obertures adintellades. Aquest primer nivell de façana està rematat per un fris de maó (que traça una sanefa i una línia de falsos permòdols), que sosté la barana del nivell superior. L'interior d'aquesta planta baixa està estructurat en base a rengles de pilars de maó vist, sobre els quals s'alcen murs careners (que salven l'espai entre pilars mitjançant arcs rebaixats) que sostenen la coberta de volta catalana.

  La planta baixa de l'edifici correspon als cellers i carboneres, i actualment hi té habilitats una zona d'exposició i uns serveis públics. El cos superior correspon a habitatges, que tenen una fitxa pròpia.

  L'edifici es construí l'any 1920 com a complement a la Cooperativa de Consum, situada a l'altra banda del carrer i en funcionament des de dues dècades abans. Hi havia tres espais diferenciats: la carbonera (a la part que no té habitatges a sobre), el celler i el magatzem per als derivats de la matança del porc. Els baixos havien allotjat el primer centre d'interpretació de la Colònia Güell, però actualment tan sols funcionen com a serveis públics i, ocasionalment, com a sala d'exposicions.