Conjunt del carrer Major, 359-361
Vallirana

Carrer Major, 359-361
    Delimitat entre el carrer Major i el de la Senyoreta Assumpció Mitjans

Adriana Geladó Prat

Conjunt arquitectònic format per dos edificis entremitgeres de planta rectangular, amb pati posterior. Presenten cobertes de teula àrab de dues vessants i plana (reformada), i estan distribuïts en planta baixa i dos pisos. La composició de les obertures és simètrica i idèntica als dos edificis. Totes les obertures són rectangulars amb els emmarcaments en relleu arrebossats i pintats. A la planta baixa estan reformades, mentre que als pisos superiors hi ha balcons simples (els del número 359 tenen les llosanes sostingudes amb mènsules) i finestres amb els ampits motllurats. Els coronaments de les façanes també són simètrics, tot i que hi ha certes diferències estilístiques. El número 359 té una cornisa motllurada sostinguda per mènsules i està coronat amb una barana d'obra amb balaustrada i un òval central amb decoració superior. El número 361, en canvi, té una motllura dentada a mode de cornisa i un coronament format per un plafó d'obra de perfil ondulat. Destaquen els forats de ventilació de les cobertes, que estan decorats. El conjunt presenta els paraments arrebossats i pintats.

Les plantes superiors estan destinades a habitatge, mentre que a les plantes baixes hi ha establiments comercials.

És probable que les construccions fossin bastides durant la primera meitat del segle XX. El número 359 es coneix com a cal Bundó i el número 361 com a ca la Senyoreta Assumpció, on aquesta professora hi feia classes de parvulari i de repàs. L'edifici fou conegut amb aquest nom durant bona part del segle XX.