Conjunt Carrer Malvehy, 15-19
Santa Coloma de Cervelló

National Monument Record
    Monument
    BCIN 1876-CH-EN
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Habitatges de planta baixa, primer pis i golfes construïts amb maó arrebossat en la seva totalitat, sense cap espai ni sanefa per al maó vist ni la pedra. Les obertures estan remarcades per una senzilla franja d'estuc sense cap ornament, igual que la que separa un habitatge de l'altre, els pisos entre ells i les golfes. La part ornamental ve donada pels elements historicistes: els balcons i l'embigat de fusta que remarca el ràfec ample, sota una teulada de teula amb vesant a la façana. Cal destacar la sèrie d'obertures estretes i rectangulars que s'obren a les golfes, com una versió simplificada de les fileres d'arquets de les cases de pagès. Com la majoria de les cases de la Colònia Güell, disposa d'un petit espai al davant per a plantes amb una tanca baixa.

A l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic, aquest grup de cases apareix erròniament referenciat amb els números 17-19.

Com altres grups de cases per als obrers de la colònia, cerca una harmonia en la volumetria i en l'ús auster de materials sense renunciar a un gust estètic. Tot i mantenir els mateixos criteris, en altres grups d'habitatges se segueixen llenguatges arquitectònics diferents, de manera que la no uniformització dels habitatges també va ser un factor considerat. Així mateix, proporcionava a les famílies uns habitatges unifamiliars més grans i en un entorn més saludable que al que haguessin pogut accedir a la ciutat.