Conjunt Carrer Malvehy, 3-13
Santa Coloma de Cervelló

    Baix Llobregat
    Carrer Malvehy
    Emplaçament
    Colònia Güell
    22

    Coordenades:

    41.36109
    2.02799
    418700
    4579298
    Número de fitxa
    08244-76
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Conjunt arquitectònic
    Modernisme
    Segle
    XX
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Legal
    BCIN
    National Monument Record
    Monument
    BCIN 1876-CH-EN
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    18939
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    Diversos propietaris
    Autor de la fitxa
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

    Conjunt de cases que segueix en essència les característiques pròpies dels habitatges d'obrers de la colònia, tot i que incorporen golfes com a tret distintiu. Conformades, doncs, per planta baixa, un pis i golfes, la façana està recoberta de lloses irregulars de pedra amb les unions remarcades per palets de riera pacientment col·locats. L'austeritat de materials de la façana està compensada per la profusió de franges de maó vist que tracen un sòcol, separen la planta baixa del primer pis, remarquen les golfes, emmarquen els límits de les cases i donen importància a la porta principal (rematada amb un arc rectilini) i la seva vertical, centrant l'edifici en una simetria perfecta. Com a gran motiu ornamental hi ha una sanefa, també de maó vist, de considerable amplada que integra les finestres d'arquet de les golfes, atreu l'atenció òptica i marca l'horitzontalitat general de les edificacions. La coberta és de teula àrab. Totes tenen un petit jardí al davant amb un mur baix d'obra.

    A l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic, aquest grup de cases apareix erròniament referenciat amb els números 3-15.

    Com altres grups de cases per als obrers de la colònia, cerca una harmonia en la volumetria i en l'ús de materials austers sense renunciar a un gust estètic. Així mateix, proporcionava a les famílies uns habitatges unifamiliars més grans i en un entorn més saludable que al que haguessin pogut accedir a la ciutat.