Col·lecció d'objectes
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Carrer de les escoles, 15. Nucli urbà.
  449

  Coordenades:

  41.56093
  1.52327
  376862
  4602082
  Número de fitxa
  08226 - 109
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Col·lecció
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Física
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Accés públic. Prop. Privada. Els Amics de Tous
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  A la segona planta s'hi ubica la zona de magatzem de l'associació, aproximadament uns 110 objectes. En destaques diferents estris del camps com forques, cistells, estris de bestiar, mesuradors, garbells, una sembradora..., objectes de vida quotidiana com olles, gibrells, plats, cassoles, ampolles de vidre, càntirs..., figures religioses, fòssils recollits a Sant Martí de Tous, tres rajols que mostren el cicle del vi, alguna radio i un bagul.

  Aquest objecte es troba ubicat en un edifici municipal cedit per l'Ajuntament de Sant Martí de Tous a l'Associació Amics de Tous, els quals gestionen la Sala Camil Riba, a la planta baixa, i el segon pis.

  Associació Amics de Tous fou creada l'any 1983 i durant els últims anys s'ha dedicat a recollir, recuperar i emmagatzemar elements dels patrimoni local que els veïns han donat a l'entitat.

  Menéndez, F. Xavier. (2015): Informe sobre la col·lecció local de Sant Martí de Tous. Requeriments per la creació d'un equipament museístic. Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona.