Col·lecció del Museu de la Colònia Sedó
Esparreguera

Àrea Industrial de la Colònia Sedó.

Col·lecció
    Generalitat de Catalunya.
    ArqueoCat SL- Josefa Huertas i Natalia Salazar

Concretament a la fàbrica de pisos on es desenvolupà tot el procés de filatures es troba situat el Museu de la Colònia Sedó, que forma part del sistema del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). La turbina más gran de la Colònia Sedó és la peça central del Museu, és del tipus "Francis" i va ser construïda per la firma Planas, Flaquer i Cia. La turbina, de 1400 CV, era la més gran construïda al nostre país. Avui a la sala de la turbina es pot veure la maqueta de la colònia, d'autor desconegut, feta entre els anys 1941-43 on s'explica l'història i la turbina, on dins del tub d'aigua es projecta un audiovisual tridimensional. La visita es completa amb una explicació del sistema enèrgetic que inclou el soterrani de la turbina. Hi ha, a més, exposades molts elements mobles relacionats amb el procés productiu de la colònia, així com abundant material gràfic i documental sobre el complex.

http://www.mnactec.cat/museum/museu_de_la_colonia_sedo_esparreguera_es…. VILANOVA, A.; MOYA, S. (2005): Plan Director de la Colonia Sedó en Esparreguera. Inèdit.