Codro Barret
Monistrol de Calders

Moianès
    a la zona central del municipi, a la zona coneguda com racó o sot de l'Arç, a l'extrem d'una carena.
    610

41.75104
    2.02391
    418848
    4622595
    08128-154
    afectat per l'erosió propocada pels fenòmens meteoròlogics.
    08127A003000740000EH
    Sara Simon Vilardaga

Es tracta d'una roca singular per la seu aspecte i perfil visible des de diferents indrets del municipi. Pren forma allargada a manera de monolític ample i vertical damunt del qual destaca un gran bloc de més amplada que la base i amb una part que en sobresurt. La roca de la part inferior és de tipus sedimentari, d'aglomerat, i el bloc superior és de tipus sorrenc; l'estrat de la zona de contacte entre ambdós es mostra molt més erosionat que la resta. La forma que adopta recorda a un barret, fet que a determinat la popularització del nom.

El bloc superior mostra un forat, segurament resultat dels processos erosius. La seva peculiar forma ha fet que esdevingui un element d'interès paisatgístic.
    Es localitza en una zona de difícil accés.