Codro Barret
Monistrol de Calders

  Moianès
  a la zona central del municipi, a la zona coneguda com racó o sot de l'Arç, a l'extrem d'una carena.
  610

  Coordenades:

  41.75104
  2.02391
  418848
  4622595
  Número de fitxa
  08128-154
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Estat de conservació
  Regular
  afectat per l'erosió propocada pels fenòmens meteoròlogics.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Difícil
  Simbòlic
  Titularitat
  Privada
  08127A003000740000EH
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  Es tracta d'una roca singular per la seu aspecte i perfil visible des de diferents indrets del municipi. Pren forma allargada a manera de monolític ample i vertical damunt del qual destaca un gran bloc de més amplada que la base i amb una part que en sobresurt. La roca de la part inferior és de tipus sedimentari, d'aglomerat, i el bloc superior és de tipus sorrenc; l'estrat de la zona de contacte entre ambdós es mostra molt més erosionat que la resta. La forma que adopta recorda a un barret, fet que a determinat la popularització del nom.

  El bloc superior mostra un forat, segurament resultat dels processos erosius. La seva peculiar forma ha fet que esdevingui un element d'interès paisatgístic.
  Es localitza en una zona de difícil accés.

  -ERILL I PINYOT, G.; GUAL I PURTÍ, J.; MANENT I ORISTRELL, Ll. (2006): Monistrol de Calders. El poble dels pagesos enginyers. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.
  -PERARNAU I LLORENS, J.; PIÑERO I SUBIRANA, J. (1993): Monistrol de Calders. La seva història i el seu patrimoni. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.