Codro Llampat
Monistrol de Calders

A la zona central del municipi, al lloc anomenat Solell del Codro Llampat.
    Al costat nord de la riera de Sant Joan i al nord-est de Saladic.

afectat per l'erosió propocada pels fenòmens meteoròlogics.
    Sara Simon Vilardaga

Es tracta d'una roca singular coneguda al poble sota la denominació de codro Llampat, és un bloc de conglomerat que té una forma tendint a cúbica. El codro està situat damunt una placa de roca sorrenca que té una lleugera inclinació. A la part inferior s'hi va construir una paret de pedra seca, aprofitant el roc per fer una petita barraca.

El nom de codro el reben un seguit de pedres singulars que es caracteritzen per alguna forma peculiar que facilita que se les denomini i distingeixi. Sembla que la utilització del nom codro és específic de Monistrol de Calders.
    Segons recull la tradició oral sembla que rep el nom perquè en algun moment rebé l'impacte d'un llamp.
    Autor de les imatges: Gustau Erill Pinyot.