Claraboia de can Seix
Pallejà

Davant per davant de can Coll i abans d'arribar a la font del Carinyo.

Francesc Xavier Nogués i Casas
    El darrer cop que es va veure, la claraboia presentava molts vidres trencats.
    Ainhoa Pancorbo Picó

Gran claraboia de l'any 1928 coneguda amb el nom "El caçador d'ocells", que es considera una de les obres més representatives de Xavier Nogués.

Està formada per tres grans plafons centrals, vuit de laterals i vuit més en els angles. Els vidres estan muntants sobre una gran carcassa de ferro i reforçats per una graella emplomada. En el plafó central s'hi representa un caçador, el seu gos i un poble al fons. En els laterals s'hi veuen representats ocells i isards i en el cantó més curt vaixells amb les veles al vent.

Tot el conjunt està emmarcat per sanefes vegetals i geomètriques.

Can Seix va ser encarregada per Francisco Seix Zaya a Modest Feu i Estrada (Santa Maria de Sants, 1870 - Barcelona, 1933) a les primeres dècades del segle XX.

L'obra va acabar transformant l'antiga masia de can Coll, documentada des de 1600, en una torre d'estil modernista amb destacats ornaments artesanals entre els quals cal destacar la galeria de solana, constituïda per tres arcs trigeminats i coronament de línies sinuoses.

Llavors, ja a l'any 1928, també s'hi va col·locar la gran claraboia, obra de Francesc Xavier Nogués i Casas (Barcelona, 1873 - 1941), possiblement en col·laboració amb el vitraller Ricard Crespo Boquera (Cambrils, 1891 - Barcelona, 1949).