Centraleta Campdejou
Saldes

Gresolet. Campdejou. 08697 SALDES
    Pista de Saldes a Gresolet, sota el mas Campdejou.

Es troba mig en ruïnes.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Petita caseta de planta quadrada que havia esta coberta amb teulada a doble vessant amb carener perpendicular a la façana principal. Es troba al costat del camí a Gresolet i al peu del torrent del Clot de can Pistraus, sota el mas Campdejou. A l'interior es conserven les restes d'una antiga turbina elèctrica i alguns elements de la instal·lació de transmissió d'electricitat que seria utilitzada en aquesta casa i altres cases de la zona. L'estat general és molt dolent ja que resta abandonada.

La utilització de la força de l'aigua pel proveïment d'electricitat es va generalitzar principalment la zona a partir dels anys 1930-40. Aquest tipus d'instal·lacions es feien al costat de torrents d'aigua que permetien un salt important com és aquest cas en que disposa d'un important desnivell.