Capelleta de Sant Antoni
Saldes

Maçaners. Carretera B-400.
    Carretera de Guardiola a Saldes, just entrant al terme de Saldes

Ajuntament de Saldes. Pl. Pedraforca s/n. 08697 SALDES
    Cortés Elía, Mª del Agua

Capella ubicada al peu de la carretera de Guardiola a Saldes, tot just entrant al terme municipal, abans del trencant cap a cal Pajant. És un petit edifici situat a un marge de la carretera, de planta quadrada, cobert amb teulada a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal que s'obre a la carretera. Té una única porta àmplia tancada amb reixa de ferro que impedeix l'accés a l'interior de la capelleta, on hi ha un petit altar i una imatge de Sant Antoni. A l'exterior hi ha uns bancs a banda i banda de la capella, fets d'obra.

El culte a Sant Antoni era molt popular a les zones de muntanya, fet pel que en fer processons o aplecs a altres llos de culte es podien fer aturades a lloc amb un significat històric específic. No s'ha trobat qui pugui explicar el motiu de la construcció d'aquesta capelleta, però pel fet que hi hagi bancs a l'entorn, es podria tractar d'un lloc d'aturada de pelegrins.