Gegants de Saldes
Saldes

Ajuntament de Saldes. Pl. Pedraforca s/n. 08697 SALDES

Enric Pérez i Manel Casserres
    Cortés Elía, Mª del Agua

Els gegants de Saldes són quatre: El Felip i la Tereseta obra de l'artesà Enric Pérez els anys 1998 i 1999, amb els vestits fets per la seva esposa Maria. La'ltre parella representen la Donzella del Castell i Bernat Galceràn de Pinós, senyor del terme durant tota l'Edat Mitjana. Són dos gegants amb cap i mans de cartró-pedra, policromats amb diversos color i vestits amb túnica la manera de com vestirien dos senyors medievals. Van ser construïts per l'artesà Manel Casserres l'any 1993 i 1995.

El gegant Felip es va estrenar per la Festa Major de Saldes l'agost de 1987, i la geganta Tereseta per la de 1988. El constructor va lliurar a l'Ajuntament dos pergamins emmarcats amb una llegenda escrita fent referència a la data de lliurament de cada un d'ells: El 28 d'agost de 1988 es va lliurar al poble de Saldes de la figura del gegant pel constructor geganter Enric. El 27 d'agost de 1989 es va lliurar la figura de la geganta. El gegant Galceràn es va estrenar el 1993 i la geganta Donzella del Castell el 1995.