Cementiri de Sant Pere
Castellfollit del Boix

s. XVIII-XX
    L’any 2011 es va dur a terme l’arranjament de la coberta
    Bisbat de Vic. Carrer Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El cementiri de Sant Pere es troba adossat a l’església parroquial de Sant Pere. L’edifici es de planta irregular amb l’accés situat a l’oest. Un cop a l’interior hi ha un petit espai enjardinat amb arbres amb una creu de pedra a la part central. Aquesta zona es troba delimitada per la banda nord i est per dos cossos de planta rectangular  amb la coberta a una vessant de teula àrab on s’hi troben els diversos nínxols, organitzats en tres filades. Casa nínxol està identificat amb una peça ceràmica amb el nom de la família a la qual pertany. La porta, situada a la façana oest, està realitzada amb barres de ferro emmarcada amb brancals de pedra ben escairada amb una llinda de pedra en forma d’arc rebaixat. Està coronada pe tres pinacles finalitzats amb una esfera amb el central coronat amb una creu de ferro.

La propietat és del Bisbat de Vic però la gestió és municipal.