Cementiri de Castelladral
Navàs

Bages
    Nucli de Castelladral, al sector central del terme municipal. Antic terme del castell de Castelladral, parròquia de Sant Miquel de Castelladral.
    Carretera de Súria a Viver i Serrateix (B-423), al km. 9,4.
    669

41.89927
    1.78037
    398833
    4639312
    08141 - 327
    1908
    BPU
    Pla Especial Urbanístic de Protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages), 2018, amb el núm. 01.07.EA. Nivell 2. Conservació Nivell 4. Ambiental / Nivell 6. AEA.
    Ajuntament de Navàs
    Jordi Piñero Subirana

Cementiri municipal de Castelladral, emplaçat uns pocs metres al nord de l’església, a la part més alta del poble. Consta d’un recinte de planta rectangular clos dins un mur de pedra. El portal és rematat per una llinda plana amb un frontó semi-circular al seu damunt, i té gravada la data de 1908, tot i que ha quedat erosionada i pràcticament ja no es llegeix.

L’interior és força ampli, però actualment només se n’ocupa una franja a ponent, on hi trobem dos blocs de nínxols i una avinguda amb xiprers. La resta de terreny es va reservar en previsió de creixement, però de moment roman buit.

El cementiri municipal va ser construït l’any 1908 i va substituir l’antic cementiri parroquial que hi havia a tocar de l’església de Sant Miquel de Castelladral, concretament al pati que hi havia al costat sud-est.