Cementiri
Teià

Nivell B
    (Art. 71 del Text refós de la Llei d'Urbanisme DL 1/2010)
    Ajuntament de Teià
    Àlvar Sáez Puig

El projecte del cementiri municipal és del masnoví Miquel Garriga i Roca (1808-1888). Durant la primera meitat del segle XIX, la construcció de cementiris municipals substituint els parroquials són un exemple més de la presència de les noves institucions i de la simplicitat i contundència de l'arquitectura de l'època.

El recinte se situa en una zona voltada de vinyes, amb magnífiques vistes sobre el mar i el centre urbà. La dècada de 2000, s’hi van afegir dues noves illes de nínxols i es va urbanitzar l’accés per millorar-ne la integració paisatgística.

El cementiri es va començar a construir l'any 1854. Després per necessitat es va ampliar amb dues noves illes, i recentment s'han acabat les obres d'una reeixida ampliació cap al nord-est mitjançant un projecte que és obra de l'arquitecte municipal Josep Antoni Novo i Anguera i de l'arquitecte Fernando Nieves Garceran, del qual també cal destacar-ne la urbanització de l'accés. L'esmentada ampliació obtingué un premi d'Espais Públics de la Diputació de Barcelona (2006) i un altre d'Espais Exteriors a la III Triennal d'Arquitectura del Maresme.

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Ajuntament de Teià. 8 d'octubre de 2015.