La Unió
Teià

(Art. 71 del Text refós de la Llei d'Urbanisme DL 1/2010)
    Cultural
    Ajuntament de Teià
    Àlvar Sáez Puig

L'edifici té planta rectangular amb teulada a dues aigües. les façanes s'obren amb finestres i balcons de mig punt envoltats d'una senzilla motllura.

L'any 1869 Martí Botey contracta a diversos industrials per construir una casa de 2 pisos destinada a cafè. Més endavant, l'any 1912, una societat anomenada "Montepio de la Unión Teyanense" compra aquest edifici, conegut com el Cafè de Dalt, per instal·lar la seva seu. El nom de "la Unió" prové de la fusió de tres germandats de socors mutus i que són: "Sant Roc", "Sant Lluís" i "l'Aliança" del Masnou. Les finalitats de la Societat eren el mutualisme i l'esbarjo (cafè, teatre, ball, corals, etc.)

Com es pot veure les finalitats eren les mateixes que les de la Societat rival de la "Palma" el que va produir una gran rivalitat. A la Guerra Civil (1936-1939) "la Unió" absorbeix "la Palma". Després de la guerra es separa la "Palma"  i els bens de la "Unió" passen a la "Falange".

Finalment, al 1963, l'Ajuntament compra  ala "Falange" l'edifici de la "Unió".

Actualment és la Casa Municipal de Cultura La Unió