Celler de Can Miret de les Torres
Sant Pere de Ribes

Masia de Can Miret de les Torres

Josep Font i Gumà
    BCIL. PGOU 1982 (Llei 9/93 PCC)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Celler aïllat situat davant la masia de Can Miret de les Torres, dins del baluard que tanca la casa. A la part frontal s'obre amb un portal d'arc escarser de pedra, custodiat amb petites finestres d'arc lobulat ceràmic. Sobre el portal hi ha dos finestrals també d'arc lobulat ceràmic, des d'on comença un gran acroteri ceràmic que sobresurt del plom del mur i que enllaça amb el ràfec imbricat. Un acroteri de semblants característiques es reprodueix a la façana posterior. Les cantonades del frontis presenten pedres esculpides en alt relleu on s'hi representen motius vegetals d'una banda, i dos infants sostenint un escut amb dos castells i una ferradura a l'altra. El revestiment dels murs és de pedra vista a la part inferior, mentre que a la superior es combina la rajola ceràmica decorativa i el maó vist, on s'intercalen diversos elements ornamentals.

La casa va ser construïda per Josep Font i Gumà a finals del segle XIX, per encàrrec del seu germà. En morir aquest, va passar a mans de l'arquitecte. Per aquest motiu, va ser coneguda com a Can Font i Gumà. Més endavant, va passar a mans de la família Miret.